Design

Van 2002 tot 2009 was ik als zelfstandige actief met webdesign en developement. Wat een nostalgie om terug te zien wat ik in die tijd gedaan allemaal heb....

Alle projecten Home


Linumlunis website

screenshot Linumlunis website

Carolien Dol is beeldend kunstenares en goudsmid en ondernemend! Samen hebben we een manier gezocht om een site te maken waarbij zowel haar schilderijen als haar sieraden de volle aandacht krijgen.

De website maakt gebruik van een lightbox om grotere plaatjes van het werk te tonen.


Daar staat ie dan!

Maandag 30 juni - In tegenstelling tot het maken van websites maken achter mijn computertje ben ik deze zomer bezig met een heel ander project. Voor Kinderopvang De Bilt heb ik een 'totempaal' ontworpen die moet dienen als verzamelpunt voor de kinderen die van de basisschool worden opgehaald om naar de kinderopvang te gaan.

Kinderopvang De Bilt was erg enthausiast over het ontwerp en hebben voorlopig al twee basisscholen gevonden die de totempaal op hun schoolplein willen hebben.

Vandaag is de eerste totempaal de grond in gegaan op het schoolplein van de Bosbergschool in Hollandse Rading. Aanstaande woensdag (2 juli) wordt de totempaal feestelijk onthuld. Dit zal rond 14:00 gebeuren en uiteraard is daarbij iedereen van harte welkom. Adres: Bosbergschool, Dennenlaan 59-61, Hollandse Rading.

Bekijk ook de andere foto's:


FortisASR

Als werknemer bij Total Active Media was ik al betrokken geweest bij de implementatie van het ontwerp van de zogenoemde transactie-module; de website van FortisASR waarmee je in enkele stappen je verzekeringen online kan afsluiten. FortisASR heeft deze site in het najaar van 2007 aan een stevige gebruikerstest onderworpen, waarbij wat hiaten aan het licht kwamen.

In opdracht van Total Active Media werd Elfling ingehuurd om voor de verschillende issues oplossingen te ontwerpen. Aangezien bepaalde problemen en wensen nogal in elkaar grepen werd gekozen voor een totaal nieuw ontwerp met een zo laag mogelijke impact op de onderliggende techniek.

Door mijn ruime ervaring met de technische ontwikkeling van dergelijke websites kon ik hiermee in het nieuwe ontwerp rekening houden en kon ik zelfstandig dit ontwerp implementeren terwijl de rest van het productieteam zich kon storten op de technische problemen.

Zo werd in een uiterst korte productieperiode de website van een nieuwe look voorzien die goed past bij de rest van de site van FortisASR.


FortaGroep

De FortaGroep is een regionaal opererende organisatie die gespecialiseerd is in de diagnostiek en behandeling van psychische klachten. Zij proberen hun klanten optimaal van dienst te zijn, door de beste zorg zo dicht mogelijk bij onze klanten te brengen.

Het technische gedeelte van deze website al ruimschoots ontwikkeld, maar er was nog geen echt ontwerp gemaakt, zoals dat wel vaker gaat met die techneuten =).

Ik heb het grafische ontwerp gemaakt en ook de omzetting daarvan in nette xhtml/css zodat het productieteam het ontwerp snel en makkelijk kon implementeren.


Avondster

Als personal coach begeleidt Avondster mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling, bij vragen over bijvoorbeeld werk of familie en bij allerlei andere (persoonlijke) vragen en keuzes. Dit doet zij voornamelijk wandelend door de natuur.

Ik heb voor de vormgeving van de website en visitekaartjes gekozen voor een hele persoonlijke benadering. Arwen koos zelf voor de kleur groen, ik voor de wat malle foto van Arwen op het strand. De foto straalt denk ik goed uit wat Arwen als persoonlijk coach te bieden heeft.


Watch Your Neck

2007, 15 juni, Dying Giraffe viert haar derde verjaardag met een knallende Label Night Party in de WORM in Rotterdam.

Dit is gevierd met een compilatie cd: Watch Your Neck. Aan mij de eer om al het artwork voor de cd te regelen. In plaats van altijd maar meteen met photoshop te beginnen heb ik dit artwork op een redelijk analoge manier gemaakt. Mailtjes met teksten, contactgegevens, etc heb ik gewoon uitgeprint en in stukken geknipt en gescheurd. Ik heb foto's van giraffen groot uitgeprint en daar met scrable-letters en rummycub-cijfers en de stukken papier composities gemaakt.

Bekijk ook de andere afbeeldingen:


Kunst Home